En kvinna knivhotades i sitt hem i Vingåker mitt på dagen. Foto: SVT

Okänd man ofredade kvinna i Vingåker

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för grovt hemfridsbrott, sexuellt ofredande och rån.

Det var på tisdagen som en kvinna i centrala Vingåker fick ett mycket obehagligt uppvaknande. En okänd, narkotikapåverkad man stod i hennes lägenhet när hon vaknade efter en vilostund på förmiddagen.  

Mannen bar kniv innanför jackan och sa, enligt kvinnans brottsanmälan, att hon inte fick kontakta polisen. Han sa att han hade sexuella behov och en stund senare bad han kvinnan om pengar innan han lämnade bostaden och försvann.

Känd av polisen

Mannen greps i Katrineholm vid lunchtid på onsdagen och anhölls senare, misstänkt för grovt hemfridsbrott, sexuellt ofredande och rån.

– Den misstänkte är mycket välbekant för polisen och har tidigare varit inblandad i förmögenhetsbrott och alkoholrelaterade brott, säger åklagaren Ola Björstrand.

Tydlig bild av mannen  

Kvinnan gjorde en polisanmälan i Katrineholm under tisdagen och gav ett tydligt signalement på mannen, som är i medelåldern. Han anhölls då i sin frånvaro skäligen misstänkt för brotten.

Mannen har förhörts under onsdagseftermiddagen:

– På grund av förundersökningssekretess kan jag inte kommentera vad som kommit fram, men utredningen fortsätter, säger Ola Björstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.