Foto: Johan Nilsson/TT

Område spärrades av efter larm om skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Eskilstuna spärrade av ett område runt Björktorpsskolan efter ett larm i morse om att någon ska ha skjutit två skott. Men enligt polisen finns det i nuläget inget som styrker att det faktiskt har skett.

Det var strax före klockan 07.00 i morse som polisen fick larm om att någon ska ha sett en person skjuta två skott i närheten av Björktorpsskolan.

– Vi har inte hittat något som bekräftar att det verkligen har skjutits några skott, säger Mikael Ericson, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Skjutningar i Eskilstuna

Inga fler tips

Ericson säger också att det inte kommit några fler uppgifter om exempelvis ljud från smällar, och att tipset inte handlade om att det skjutits mot någon person.

– Det känns iskallt just nu, säger Mikael Ericson.

Läs mer: Ung man skjuten i bröstet

Dock valde polisen ändå att spärra av ett område vid skolan.

– I och med de skjutningar som varit i Eskilstuna den senaste tiden måste vi kontrollera allting noggrant. Vi har hund ute som ska söka av området, säger Ericson.

Runt lunchtid hade polisen tagit bort avspärrningarna.

Hittade ni något?

– Nej, vi hittade ingenting. Vi vet inte vad det kan ha varit för något, säger Göran Risberg, vakthavande befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet