Oro efter ytterligare skjutningar

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ännu ingen misstänkt för skottlossningen som inträffade i centrala Eskilstuna igår kväll. Men polisen har hållit förhör medvittnen till händelsen. De många skjutningar som varit i Eskilstuna de senaste åren oroar allmänheten.

Ett kulhål i ett caféfönster vittnar om det som hände igår kväll i korsningen Kriebsensgatan/ Kungsgatan i centrala Eskilstuna. En person sköt mot en annan person. Båda lämnade sedan platsen.

Har ni någon teori om vad det här handlar om?

– Vi har inget klarlagt i nuläget, säger Lars Franzell på polisens grova brottsenhet.

Blev någon skadad?

–Det är ingen i det här läget som blivit konstaterad skadad, säger Lars Franzell.

Polisen rubricerar  det som hänt som försök till mord och grovt framkallande av fara för annan.

Många skottlossningar

Det har varit många skottlossningar i Eskilstuna  de senaste åren . I söndags till exempel inträffade en skottlossning i Torshälla, där någon sköt in i en lägenhet. De många skjutningarna oroar allmänheten.

– Det är ju obehagligt. Man vet ju inte när och var det händer. Det är väl bäst att hålla sig borta från gatorna på kvällar och nätter, säger Kerstin Kölvall.

Ungdomar oroade

Maria Ulin arbetar som lärare på en gymnasieskola i Eskilstuna och hon märker att många ungdomar är oroade över det som händer.

– Ungdomarna upplever det som otryggt att gå ut på kvällarna på grund av skjutningarna som har varit och jag tycker att det har blivit värre det sista året, säger Maria Ulin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.