Oroligheterna vid gripandet föranledde en större polisinsats under natten. Foto: Filip Lundh

Oroligt vid polisingripande

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett rutiningripande för polisen under tisdagskvällen uppstod oroligheter i stadsdelen Lagersberg i Eskilstuna. Ungdomar samlades och saker kastades mot en polisbil.

Det var vid 21-tiden på tisdagen som en person skulle gripas för ringa narkotikabrott när denne plötsligt blev hotfull och började göra motstånd. Samtidigt kom ytterligare en person till platsen och började uppträda hotfullt. I samband med detta kastades saker mot polisbilen, inget träffade dock.

”Ligger i tidens anda”

Allt fler ungdomar samlades på platsen och en lägenhet fick fönster krossade. Stämningen på platsen innebar en långt ifrån optimal arbetsmiljö för polispatrullen.

– Tyvärr ligger det här lite i tidens anda det här men ingen har i alla fall kommit till skada, säger vakthavande befäl Roland Lindkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.