Foto: TT

OS-hjälten hyllas i vaktparaden

Publicerad

Sveriges OS-medaljörer firades i Kungsträdgården, flera blev också hyllade i sina hemstäder. Hoppryttaren Peder Fredricson, som kommer från Flen, får en särskild hyllning för sitt OS-silver, som han tog tillsammans med hästen All In.

Han får på onsdag rida med i vaktparaden i Stockholm och ska hedras vid Stockholms slott av bland annat Beridna högvakten och Livgardet.

– Vi vill på detta sätt hedra en fantastisk ryttare och prestation, säger överste Christer Tistam, chef för Livgardet, i ett pressmeddelande.

Stora framgångar inom hästsporten brukar uppmärksammas och hyllas av Livgardet och Beridna högvakten. Tidigare har Jan-Olov Persson och hans kallblodstravare Järvsöfaks, liksom fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt som tog OS-silver i London, uppvaktats med att rida med vaktparaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.