Genre bild Foto: Pontus Lundahl/TT

Överlevde genom att bita hål på förpackningar

Uppdaterad
Publicerad

Hunden lämnades åt sitt eget öde medan husse låg inlagd på sjukhus. Efter en tillsyn beslutade länsstyrelsen att omedelbart omhänderta djuret.

I början av september tog länsstyrelsen i Sörmland emot två anmälningar om misstänkt vanvård av en hund. Efter uppgifter om att hundägaren vistades på sjukhus beslutade länsstyrelsen den 14 september – tio dagar efter den första anmälan – att göra en tillsyn i mannens bostad.

Fullt med avföring på golven

Och där påträffades mycket riktigt en övergiven hund som levde under svåra förhållanden.

Enligt länsveterinären var bostaden nedkissad, och det fanns gott om både intorkad och färsk avföring på golven. ”Det var skräpigt, rörigt och delvis belamrat med mat- och dryckesförpackningar av olika material”, står det att läsa i beslutet.

Läs mer: Utmärglad hund påträffad i lägenhet i Oxelösund

Hunden togs med

Hunden hade bitit sönder vissa förpackningar för att komma åt innehållet. Vid besöket beslutade länsstyrelsen att omedelbart omhänderta djuret.

Hur det gått för det omhändertagna djuret framgår inte. Men så fort länsstyrelsen fattat beslut om hundens framtida öde så kommer detta att meddelas den tidigare djurägaren, enligt beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.