Båda fordonen har blivit beslagtagna av polisen, men ännu finns inga misstänkta för brottet. Foto: Filip Lundh

Personbil körde avsiktligt på MC på cykelbana

Publicerad

En personbil jagade ifatt och körde på en motorcykel på en cykelbana i utkanten av Eskilstuna under natten mot onsdagen. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

Det var vid klockan 00:30 som en 22-årig man framförde en motorcykel på en cykelbana i stadsdelen Slagsta i Eskilstuna. Enligt vittnen och 22-åringen själv ska en personbil ha hunnit ikapp motorcykeln och kört på den bakifrån.

Vittnen: Män avvek skrattande

Det hela slutade med att både motorcykeln och bilen skadades rejält och 22-årigen fördes till sjukhus med smärtor i foten. Polisen misstänker att påkörningen var medveten och rubricerar det hela som grov misshandel och smitning från trafikolycka.

Enligt polisen ska vittnen ha sett två män avvika skrattande från platsen. De två okända männen är i 20-årsåldern och misstänks ha legat bakom påkörningen.

Påkörde mannen också misstänkt

22-åringen som blev påkörd är förtegen om händelsen och är även han misstänkt för brott. Detta då han inte hade körkort och att motorcykeln både var avställd och förlagd med körförbud.

Både bilen och motorcykeln har nu beslagtagits av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.