Polisbil välte efter jakt på misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil välte efter en biljakt i Nävertorp i Katrineholm på eftermiddagen. Polisen försökte preja en bil som vägrade stanna och som körde vårdslöst.

Olyckan inträffade omkring 15.45 efter en riskfylld färd genom centrala Katrineholm. Polisbilen hamnade på sidan efter att vakthavande befäl beordrat polispatrullen att preja fordonet av vägen.

– Vad som faktiskt hänt vet jag ännu inte. Vi hade ett förföljande där jag fattade beslut om att patrullen skulle preja bilen av vägen, säger Tobias Carlsson, vakthavande befäl vid länskommunikationscentralen.

Föraren av fordonet är i 50-årsåldern och greps på plats. Han är känd sedan tidigare i narkotikasammanhang. Efterföljandet ska enligt Carlsson ha skett i låg hastighet och i syfte att skydda trafikanter.

Den efterföljade bilen ska enligt uppgifter till Katrineholms-Kuriren ha krockat med en eller flera bilar innan jakten tog slut. I bilen ska också en kvinna ha befunnit sig.

Ingen person rapporteras ha skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.