41-åriga kvinnans make drunknade i Hjälmaren i augusti 2015. Foto: Helena Zachariasson

Åklagaren: Fler kan ha varit inblandade i mordet på maken

Uppdaterad
Publicerad

Fler personer kan vara inblandade i det uppmärksammade dödsfallet, där en man hittades drunknad i Hjälmaren utanför Arboga under sommaren 2015, det bekräftar åklagaren för SVT Nyheter Sörmland.

– Det har kommit uppgifter som gör gällande att det ska ha funnits fler personer på plats vid tillfället, säger åklagaren Johan Fahlander till SVT Nyheter.

Finns det flera personer än den 42-åriga kvinnan som misstänks för mord?

Arbogafallet

– Hon är den enda som delgivits misstanke.

42-åringen är samma kvinna som misstänks för mordet på sin pappa i en sommarstuga utanför Arboga i somras. Ett mord som kvinnans pojkvän nu erkänt.

Öppnade graven

Den misstänkta kvinnans make hittades drunknad, även detta utanför Arboga. Mannen var då 42 år gammal, simkunnig och fullt frisk. Dödsfallet avskrevs till en början som en olycka men i samband med misstankarna mot kvinnan begärde åklagare i oktober att få öppna den tidigare makens grav för att utföra en obduktion.

I början av november framkom dessutom nya misstankar mot kvinnan som gäller att hon ska ha tecknat en livsförsäkring åt sin make på 2,5 miljoner kronor – en försäkring som aldrig betalades ut då försäkringsbolaget anade oråd.

”Jobbar intensivt med utredningen”

Fram tills idag har man under en längre tid varit mycket förtegen om utredningen. Men nu uppger alltså Johan Fahlander att fler personer kan ha varit inblandade, men säger inget om vilka de är.

– Det vill jag inte gå in på, säger han.

Hur många personer rör det sig om?

– Det vill jag inte heller kommentera.

Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta om nyheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet