Fyra beväpnade rånare tog sig in på ICA-butiken i Vingåker tidigt i morse. Foto: Linnéa Wannefors

Polisen söker vittnen – här slutar spåren efter rånarna i Vingåker

Uppdaterad
Publicerad

Fyra maskerade rånare med skjutvapen tog sig in på ICA-butiken i Vingåker i morse. Spåren efter rånarna slutar vid Storgatan – nu söker polisen efter vittnen från platsen.

Det var vid femtiden i morse som ICA-butiken i Vingåker utsattes för ett grovt rån när fyra gärningsmän tog sig in i butiken.

– De kommer springandes ut från butiken och då möter de fastighetsskötaren. De springer ut över Köpmangatan och ner mot Storgatan, nånstans där slutar spåren. Normalt sett har de nån form av flyktfordon där, men vi har inga säkra indikationer på det än, säger Bengt Jansson på gorva brott vid Sörmlandspolisen till SVT Nyheter Sörmland.

Söker vittnen

– Om någon sett något vid femtiden på så ber vi dom att höra av sig. För där nånstans slutar spåren.

Rånarna var ute efter pengar men fick förmodligen bara med sig cigaretter.

– De sprang på städerskan och hon blev sedan bunden. De ville ha pengar men hon har ingen nyckel till förvaringen av pengar. De fick med sig en okänd mängd cigaretter vad vi vet i alla fall. Och de hade nån form av skjutvapen, säger Bengt Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.