Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sjunde vargattacken på Molstaberg

Uppdaterad
Publicerad

Fårgården Molstaberg, strax utanför Gnesta, har drabbats av ännu en vargattack.

Det var under natten till onsdagen som vargangreppet ägde rum.Fyra djur dödades och ett skadades på gården, som ligger i Stockholms län på gränsen till Sörmland.

– Jag var där i går kväll och kan konsteratera att två lamm var döda och att två tackor fick avlivas av sina skador,säger Arne Söderberg, rovdjurshandläggare vid Länsstyrelsen i Stockholm.

Vargarna i Sjundareviret

Sedan i mitten av juni har varg attackerat och dödat får på gården vid sju olika tillfällen.

– Det var ganska länge sedan det senast var en attack, jag hoppas verkligen att det inte blir fler nu, säger Arne Söderberg.

Vargtiken sköts i september

Länsstyrelsen beslutade om skyddsjakt på varg på gårdens mark i höstas, men ingen varg fälldes under tillståndstiden. Men i slutet av september sköts tiken i Sjundareviret av en hundägare som hävdade att vargen försökt attackera hunden. Skytten misstänks nu för grovt jaktbrott.

Det finns omkring 900 får på Molstabergs gård. Ytterligare två vargattacker mot får har inträffat på andra gårdar inom Sjundareviret sedan i somras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargarna i Sjundareviret

Mer i ämnet