Skoglund: ”Känner otrolig glädje”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen flyttar prideyran till centrala Vingåker när det första regnbågsfärgade tåget i ortens historia går genom staden. Och enligt ansvarig politiker finns det ett stort behov av arrangemanget.

– Vi ser att samhället har kommit långt med vi har en väg kvar att vandra när man läser i tidningen att två män trakasseras för att de är ihop, då behöver vi göra något även här i Vingåker, säger Robert Skoglund (S), ordförande i socialnämnden i Vingåkers kommun.

Syftet med festivalen under fredagen är att lyfta fram alla människors olika värde oavsett ålder, funktionsnedsättning, kön, religion eller sexuell läggning. Och Skoglund var glad att se att så många samlats i centrum under dagen.

– Jag känner framför allt en otrolig glädje att se så många människor här som vill vara med och fira den här mångfalden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.