Lagsammanhållningen i Eskilstuna United byggs från tv-soffan.

”Skulle vara en magisk känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året överaskade man alla och var med och slogs om guldet in i det sista. Nu ska Eskisltuna United ge sig på uppgiften att på nytt vara ett topplag i Damallsvenskan. Ett av nyförvärven som hoppas på att få vara en del i det är Nathalie Björn.

En handfull av A-lagsspelarna i Eskilstuna United har gjort sig hemmastadda på ett hotell mitt i Eskilstuna. Boendelösningen har blivit möjlig tack vare att samarbete mellan klubben och hotellet. Natalie Björn och Marija Banusic, ett av de andra nyförvärven delar på en lägenhet. En trappa upp bor de mer rutinerade lagkamraterna Elena Sadiku och Olivia Schough. Pingis, matlagning och soffhäng hör till de vanligaste aktiviteterna.

– Det är lite som en fritidsgård, man kan springa upp och man kan springa hit. Det gör det mycket lättare att komma in i gänget, säger Nathalie Björn.

Unitedpremiär i damallsvenskan

På planen har hon redan gjort sig ett namn i klubben och spås ta en av startplatserna i söndagens premiär mot Djurgården.

– Det skulle vara en helt magisk känsla att gå ut på vallen i seriepremiären mot Djurgården, säger Nathalie Björn.

Se inslaget och häng med hem till Unitedstjärnorna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Unitedpremiär i damallsvenskan

Mer i ämnet