Fristadstorget i Eskilstuna. Foto: SVT

Sörmlänningarna: Länet är fult

Uppdaterad
Publicerad

Stora ekhagar och närheten till skärgården till trots, länets invånare är minst nöjda med sina städers utseende.

Under hela sommaren har SVT Nyheter Sörmland åkt runt i länet i jakt på Sörmlands vackraste plats. Vi hittade flera vackra platser i varje kommun, och den här utsågs till allra vackrast efter en omröstning. Men enligt rapporten Samhällsbarometern 2016 är sörmlänningarna inte speciellt nöjda med länets städer överlag.

Stockholmarna gillar sin stad

Det är konsultföretaget Projektengagemang som tagit fram rapporten genom att intervjua 2.500 svenskar. Och det visar sig att de som är mest nöjda med utseendet på sina städer är hallänningarna och stockholmarna. Där tycker omkring 60 procent att deras hemort är vacker.

Mest missnöjda

Men de som är minst nöjda bor alltså i sörmländska kommuner. Bara 29 procent av de tillfrågade sörmlänningarna menar att de är nöjda med utseendet på sin omgivning. Näst mest missnöjda är östgötarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.