Sportchefen tårögd: ”Jag tror inte att det är sant”

Uppdaterad
Publicerad

Den ekonomiska krisen och flera olika direktiv om vilka förare som funnits att tillgå har slitit på sportchefen Jimmy Jansson. Men efter måndagens presskonferens var han lättad.

På eftermiddagen hade Eskilstuna Smederna kallat till presskonferens. Där presenterades flera nya sponsorer och planen skulle klara säsongen utan konkurs.

– Lättnad, det här trodde jag inte på för en vecka sedan. Men den här gruppen som har klivit in har gjort ett enastående arbete, säger Jimmy Jansson. 

Du ser nästan lite tårögd ut…

– Ja, det är nästan så. Jag tror inte att det är sant, säger han och fortsätter:

– Det här är inte bara en plattform så vi kan köra klart säsongen utan jag tror verkligen att den här gruppen kan lyfta smederna både en och två nivåer till och det behövs.

Klara direktiv

För att klara av säsongen kommer man köra med ordinarie lag på hemmaplan och ett mer reservbetonat på bortaplan.

Vad betyder det för fortsättningen rent sportsligt?

– Skönt att vi kan få direktiv kring vilka vi kan köra med. Måste man köra ett billigare lag är det helt okej. Men nu när det har vart lite från vecka till vecka vilket sliter på mig när jag inte vet vilka besked jag kan ge till förarna. Mitt jobb blev mycket enklare efter det här, säger sportchefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.