Jacob Högfeldt. Foto: Pontus Kinnander/SVT

Strängnäs sist ut med extremismsamordnare

Uppdaterad
Publicerad

Som sista kommun i Sörmland, får Strängnäs nu en lokal samordnare mot våldsbejakande extremism. Det kunde kommunstyrelsens ordförande avslöja på extremismkonferensen i Eskilstuna på onsdagen.

Strängnäs är en av sex kommuner i landet som inte har någon lokal samordnare mot våldsbejakande extremism. Men under dagens konferens i Eskilstuna kunde kommunstyrelsen ordförande, Jacob Högfeldt (M) berätta att även Strängnäs kommer att få en samordnare inom kort.

Hur kommer det sig att det tog sådan tid för Strängnäs?

Våldsbejakande extremism

– Jag har inget bra svar det, vi kan bara konstatera att det här är ett område som vi kommer att arbete med framöver, säger Jacob Högfeldt (M) kommunstyrelsen ordförande i Strängnäs.

Strängnäs kommer nu att ta hjälp av bland annat Eskilstuna som jobbat med frågan ett tag och som man har ett gott samarbete med även i andra frågor.

– Vi kommer efter den här dagen ta fram ett namn och definiera rollen för den här personen, säger Jacob Högfeldt (M) kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsbejakande extremism

Mer i ämnet