Foto: Nicklas Jansson/Frida Elgander Paulsen

”Tack Nicklas, du räddade pappas liv”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Elgander Paulsen, dotter till lastbilschauffören som förlorade båda sina ben i olyckan på E4:an, hörde av sig till SVT Nyheter Sörmland efter att ha läst om mannen som var vid hennes pappas sida.

Det har gått två veckor sedan olyckan på E4:an där en lastbil körde på en personbil med husvagn. Nicklas Jansson, som såg när olyckan inträffade, deltog under hela räddningsarbetet och såg efter lastbilschauffören Bengt Elgander. Nu vill Bengts dotter tacka Nicklas för sin hjälteinsats.

”Han lever tack vare dig”

Frida Elgander Paulsen framför sitt tack i ett brev till Nicklas Jansson:

Allvarlig olycka på E4

”Tack Nicklas!

Du såg till att rädda min pappa Bengt, som var fastklämd i sin hytt. Tack för att du såg till att han levde och att du pratade med honom❤

Han klarar sig bra men har förlorat benen.

Men han lever tack vare dig för du kom dit och såg allt.

Han har en familj som älskar honom och pappa är en kämpe ❤

// Hans dotter Frida”

Nicklas rörd över tacken

Nicklas Jansson blev väldigt glad att höra från Bengts familj.

– Först och främst blev man varm i själen att de hörde av sig. Det tyckte jag var gulligt. Sedan blev jag glad att höra att Bengt levde och mådde ganska bra efter omständigheterna.

Nicklas, som även har talat med lastbilschauffören Bengt Elander, uppskattar all kontakt han haft med familjen.

– Bengt är en otroligt positiv person. Han verkar vara en sådan härlig gubbe och jag hoppas verkligen att han mår så pass bra som han låter. Jag hoppas det går bra för hela familjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allvarlig olycka på E4

Mer i ämnet