Foto: SVT

Toppresultat för hjärtvården i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Nyköpings lasarett är ett av de bästa i Sverige vad gäller hjärtvård, det visar årsrapporten från kvalitetsregistret Swedehearts.

Rapporten omfattar den akuta hjärtinfarktsvården, sekundärprevention efter hjärtinfarkt, planerade kateterburna kranskärlsingrepp, klaffbyten, öppen hjärtkirurgi inklusive hjärttransplantationer samt ett register för ärftliga hjärtsjukdomar.  Rapporten släpptes på alla hjärtans dag och enligt Sörmlands landsting har länets hjärtvård under flera år tillhört bland de främsta i landet.

Och resultatet ser, på sina håll, bra ut även i år. Framför allt för Nyköpings lasarett som alltså är bland de bästa i landet gällande vården vid hjärtinfarkt. Bara sjukhusen i Köping och Västerås har fått ett högre betyg enligt rapporten.

Kullbergska tappar

Mälarsjukhuset hamnar tillsammans med flera andra sjukhus på en delad fjärdeplats, vilket är över riksgenomsnittet. Kullbergska sjukhuset placerar sig på plats sex, tillsammans med ett antal andra sjukhus. Vilket innebär ett ordentligt ras på listan för Kullbergska, sjukhuset var förra året topprankat tillsammans med Danderyds sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.