Foto: TT

Trafikverket: Räkna med köer på E4 i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Endast ett körtfält är öppet i vardera riktning på E4 en bit in i Sörmland. Detta till följd av den lastbilsolycka som inträffade i torsdags natt. Enligt Trafikverket finns stor risk för biköer på sträckan under hela helgen.

Torsdagsnattens svåra lastbilsolycka orsakade totalstopp i trafiken på E4 söder om Nyköping. Fram till klockan 22 i fredags var E4:an helt avstängd i norrgående riktning.

I helgen är endast ett körfält öppet i båda riktningarna vid gränsen till Östergötland, enligt Trafikverket. Framkomligheten kommer att vara begränsad med risk för långa bilköer.

– Självklart kan man ju överväga om man har möjlighet att välja en annan väg, annars får man vara beredd på långa köer. Så det kan vara bra att ta med vattenflaskor och lite extra tilltugg, säger Thomas Pihl på Trafikverket.

Långsamgående trafik

Tidigare under fredagen var sträckan helt avstängd från Norrköping norrut och trafiken fick ledas om på väg 55 via Katrineholm.

SVT:s reporter Erik Grönlund som på fredagseftermiddagen passerade olycksplatsen på sträckan mellan Stavsjö och Gammelsta, vittnade om kilometerlånga köer.

– Det är rejält igenkorkat efter olyckan, sa han då.

Det var i torsdags natt som en lastbil och en personbil kolliderade mellan Stavsjö och Gammelsta strax söder om Nyköping. Lastbilens last kilades fast på en bro vilket orsakade omfattande skador på bron. Lastbilsföraren skadades allvarligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.