Hans Franzell, chef grova brott Eskilstunapolisen, leder polisens utredningsarbete.

Två häktades för skott mot kvinna

Uppdaterad
Publicerad

De två män som var inblandade när en kvinna skadades svårt i samband med skottlossningen i Skiftinge häktades sent på tisdagseftermiddagen.

Händelsen utspelade sig i lördags. De misstänkta är i 30-årsåldern och kända av polisen sedan tidigare.

– Jag vill inte uttala mig om vad som hänt förrän tidigast efter häktningsbeslutet, säger Lars Franzell, chef grova brott vid Sörmlandspolisen.

Männen är misstänkta på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. De misstänks för mordförsök respektive skyddande av brottsling, grovt brott. Som häktningsgrund anger åklagare Asklöv att det finns risk för att männen försvårar utredningen genom att bland annat undanröja bevis. Åklagaren befarar också att den som misstänks för mordförsök fortsätter att begå brott.

Sent på tisdagseftermiddagen häktades de två männen, skriver Eskilstuna-Kuriren. Den ena av dem häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och den andre för skyddande av brottsling med samma misstankegrad, den starkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.