Foto: Arkiv

Två havererade ambulanser samma dag

Uppdaterad
Publicerad

Två ambulanser från Eskilstuna gick sönder under utryckningar förra veckan. Haverierna skedde samma dag när patienter väntade på akutvård.

Det var under förra veckan som två ambulanser, båda utryckande från Eskilstuna, fick motorstopp. Båda var på så kallade prio 1-uppdrag och ersättningsfordon fick kallas in, det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

– Det händer då och då att ambulanserna går sönder men det är inte vanligt. De var rejäl otur den här dagen, säger Jörgen Lifvakt, chef för ambulanssjukvården i Sörmland.

Fick stopp på motorvägen

Det ena fallet gällde en kvinna med bröstsmärtor och på vägen dit tappade ambulansen motorkraft. Vid det andra fallet hade ambulansen redan med sig patienten på väg mellan Eskilstuna och Stockholm då motorn stannade på E4 i höjd med Södertälje.

– Den ena bilen är åtgärdad medan den andra kommer att gå till skroten, säger Jörgen Lifvakt.

I båda fallen bedömer landstinget att tidsförlusten inte påverkat patienternas hälsa negativt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.