Bilden är en arkivbild Foto: TT

Två personer hittade döda i bostad

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna har hittats döda i en bostad i Malmköping i Flens kommun. Polisen utesluter inte att brott har begåtts och har inlett en förundersökning om mord.

Två personer, en man och en kvinna i 60-årsåldern, har anträffats avlidna i en bostad i Malmköping, polisen utesluter inte brott.

SOS larmades redan vid 19-tiden på lördagskvällen av en person som skulle till lägenheten på besök. En ambulans och polis kallades till platsen men man kunde på plats konstatera att båda personerna var avlidna.

Rubriceras som mord

– Eftersom vi inte kan utesluta brott rubriceras det som mord och då öppnas en speciell verktygslåda som vi kan använda i förundersökningen, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Södermanland.

Pågår förhör och teknisk undersökning?

– Platsen är avspärrad och en första teknisk undersökning blev klar i morse. Vi förhör människor som kan ha gjort iakttagelser runt platsen, de som bor i närområdet, den person som kommit till platsen och hittade dem. Jag menar inte att den personen är misstänkt för brottet, utan som ett vittne, säger Fredrik Kliman.

Lägenheten i Malmköping spärrades av för teknisk undersökning. Foto: SVT

Var bekanta med varandra

Ingen av de avlidna personerna är kända för polisen sedan tidigare beträffande brottslighet.

Enligt polisen var den döda mannen och kvinnan bekanta med varandra och även den person som hittade dem var en bekant.

– De var bekanta med varandra sedan länge och den som kom dit och hittade dem var en bekant till de två , säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Södermanland.

Var de gifta?

– Nej de var inte gifta, säger Fredrik Kliman.

Ville underrätta anhöriga

Polisen uppger att man har väntat med att offentliggöra det misstänkta mordet med hänsyn till de avlidnas anhöriga.

– Vi behövde ta hjälp av polisen ute i landet för att försöka få tag på anhöriga och när vi hade fått det i morse så kunde vi gå ut med vad som hänt, vi vill ju inte att någon läser i media att deras anhörig döda,  säger Fredrik Kliman.

Finns det någon misstänkt?

– Det finns i nuläget ingen misstänkt  person, avslutar Fredrik Kliman, polisens presstalesperson i Södermanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.