Foto: arkiv

Utökade misstankar mot ”Molotov-mannen”

Uppdaterad
Publicerad

Den 41-årige man som i förra veckan greps i Eskilstuna med så kallade molotovcocktails i sin bil, misstänks nu för ytterligare brott.

Det är Eskilstuna-kuriren som rapporterar om de ytterligare fynd som gjordes i den misstänkte mannens bostad när denne greps natten till den 1 augusti.

I bilen hittades minst en brandbomb och flera rökgranater, vilket gjorde att 41-åringen initialt misstänktes för förberedelse till grov mordbrand.

Kartläggning av EU-migranter

De ytterligare fynden, en armborst och ammunition, gör att mannen också är misstänkt för vapenbrott. Dessutom hittades vid en husrannsakan en kartläggning av EU-migranters läger i Eskilstuna och uppgifter om en politiker i Eskilstuna.

Även narkotikaklassade tabletter hittades, vilket gör att också misstanke om narkotikabrott lagts till.

Högerextrema kopplingar

Tidningen skriver vidare att mannen visat sympatier för flera högerextrema grupper och organiastioner, bland annat Svenskarnas parti, Nordisk ungdom och Nationell framtid. Den sistnämnda gruppen var aktuell sommaren 2015 då man uppmanade Eskilstunaborna att attackera EU-migranters läger med knallskott och bengaliska eldar.

Polisen förtegen

I torsdags häktades mannen och polisens utredning pågår.

– Vi vill inte släppa någonting om det här just nu, säger Lars Franzell vid polisens avdelning för grova brott i Eskilstuna till SVT Nyheter Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.