Sörmlandskustens räddningstjänst fick fokusera arbetet på att begränsa skadorna. Foto: Sören Nilsson

Villa totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En villa har totalförstörts efter en brand i Trosa. Lågorna slog upp från byggnaden under lördagskvällen och räddningstjänsten kunde inte göra mer än att försöka begränsa skadorna. Ingen människa kom dock till skada.

Kraftig rök bolmade fortfarande upp från villan på Stiftsgatan i Trosa vid midnatt, natten mot söndagen.

– Just nu fortsätter släckningsarbetet med att vi begränsar branden till den här fastigheten. Den är förmodligen totalskadad, säger Thomas Ydrenius från Sörmlandskustens räddningstjänst.

Utom räddning

Larmet om branden kom klockan 22.16. Branden ska ha börjat utifrån och brunnit inåt. Räddningstjänsten kan i nuläget inte göra mer än att låta branden brinna ut.

– Vi bedömer att den här villan är utom räddning. Vi har försökt rädda så mycket som möjligt av värde som finns på nedre plan på fastigheten och runtomkring, säger Thomas Ydrenius.

Försöker nå ägaren

Så vitt Thomas Ydrenius vet finns det inga personskador och ingen person har förts till sjukhus.

– Vi har försökt få tag på ägaren men jag har ingen uppgift på om de var hemma.

Under lördagskvällen uppdaterade polisen sin hemsida med uppgifter om att en person ådragit sig lättare brännskador. Samtliga boende ska ha tagit sig ut ur villan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.