Magnus Zetterström. Foto: TT

”Zorros” besked: Slutar efter säsongen

Publicerad

Efter 25 elitseriesäsonger – nu har Eskilstuna Smedernas Magnus ”Zorro” Zetterström bestämt sig för att den nuvarande säsongen är hans sista som speedwayförare.

44-åringen från Torshälla meddelade sitt beslut efter tisdagskvällens förlustmatch hemma mot Dackarna, skriver ekuriren.se. En förlust som innebär att Smederna med största säkerhet åker i allsvenskan istället för elitserien nästa säsong.

”Har växt fram”

– Det är ett beslut som har växt fram. Redan i vintras hade jag möte med en av mina sponsorer och de sa att de hade ett jobberbjudande åt mig där jag ska sköta om deras företagssida. Men de sa också att de kunde vänta på mig ett år eftersom jag hade kontrakt att köra speedway 2016, säger Zetterström till ekuriren.se.

Zetterström har varit med om det mesta under sin karriär men det är en sak han verkligen saknar.

Saknar lag-SM-guld

– Det jag saknar i prisskåpet och verkligen hade önskat att få uppleva var ett lag-SM-guld. Att få ta emot det på Fristadstorget hade varit fantastiskt. Men nu blir det inte så och att det har gått så tungt för Smederna i år gör att det känns tyngre att sluta. Men jag blir 45 senare i år och har inte haft ett ”vanligt” jobb sedan 1996, säger Zetterström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.