1.800 kontorsplatser på Söderstation

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart hur nya Tekniska nämndhuset i Globenområdet ska se ut. Kontorsbyggnad och bostäder ska nu ta plats där Söderstadion står idag.

Idag presenterades vinnaren i arkitekttävlingen om hur det nya Tekniska nämndhuset ska se ut. Bland fem bidrag vann den växthusliknande byggnaden ”Drivhus”.

– Det gröna är ett viktigt element och att man får det att interagera med kontoret, att de som jobbar där är involverade i skötseln och i att odla, säger arkitekten Erik Jarlöv på Urban design.

Det nya Tekniska nämndhuset ska byggas på Söderstation i Globenområdet.

Bullervall från Nynäsvägen

I Bygganden som kommer att stå klar år 2018 kommer sammanlagt 1.800 kontorsplatser att rymmas och tanken är att byggnaden ska fungera som en bullervall från Nynäsvägen för bostäderna som ska byggas bakom.

Kostanden kommer att landa på mellan 1,5 och 2 miljarder kronor.

Dessutom kommer nya bostäder nu att byggas på Kungsholmen eftersom Tekniska nämnden helt lämnar sina lokaler där.

– Det finns möjligheter till att bygga om, bygga till eller bygga nytt. Det vi har förespråkat är att bygga nytt, säger fastighetsdirektören Juan Copovi-Mena.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.