– Vi står inför en pressad sommar, säger Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd. Nu lägger Stockholms läns landsting 15 miljoner kronor extra inför sommaren 2016 på förlossningsvården. Foto: Pressbild/SVT

15 miljoner extra till förlossningsvården

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms läns landsting förstärker förlossningsvården med 15 miljoner kronor extra inför sommaren 2016 för att bättra på den ansträngda situation som råder inom Stockholms förlossningsvård.

På grund av den ansträngda situationen för förlossningsvården i Stockholm skjuter Stockholms läns landsting till 15 miljoner kronor extra, det skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

Det besvärliga läget blev än mer tydligt efter att BB Sophias förlossningsavdelning stängde natten till måndagen.  

Förlossningskrisen i Stockholms län

– Vi står inför en pressad sommar. Vi kommer att klara av den, men landstinget behöver göra rätt prioriteringar. Därför är den här tillfälliga satsningen välkommen, säger Ella Bohlin (KD), barn- och äldrelandstingsråd, i pressmeddelandet. 

Sommaren 2016

Pengarna ska stötta förlossningsvården och den förlossningsförberedande vården under sommaren 2016. Pengarna ska även gå till insatser och vägledning för att stödja blivande föräldrar.  

– Förlossningsklinikerna har under våren arbetat intensivt med att bemanna inför sommaren. Vårt arbete fortsätter för att så många kvinnor som möjligt ska få föda på det sjukhus de har valt i första hand, säger Ella Bohlin i pressmeddelandet.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlossningskrisen i Stockholms län

Mer i ämnet