Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Cecilia Tepper säger att alla misstänkta har en koppling till varandra. Foto: SVT/Blåljusbilder

19-åring häktas misstänkt för väskmordet på Värmdö – femte misstänkt släppt

Uppdaterad
Publicerad

I söndags hittades en man död i en väska, på Värmdö öster om Stockholm. Under fredagen häktades en 19-åring misstänkt för mord. Under eftermiddagen häktades även en 25-åring, i sin frånvaro misstänkt för mordet. Idag lördag släpptes en man som suttit anhållen för gravfridsbrott, han är forstsatt misstänkt.

Även en man och kvinna är misstänkta för mordet och är sedan torsdagen internationellt efterlysta.

Mannen och kvinnan har sedan tidigare häktats i sin utevaro misstänkta för mord och grovt gravfridsbrott. Paret ska ha varit bosatta i Stockholmsområdet.

Kropp hittades i väska på Värmdö – misstänkt mord

Den misstänkta 19-åringen är skriven i Alvesta, Småland. Han häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

19-åringen nekar till brott och bestrider häktningen.

Ytterligare misstänkta häktade eller gripna

Efter att 19-åringen häktats meddelade åklagaren att ytterligare en man, i 25-årsåldern, jagas av polis. Även han är skriven i Småland och häktades under eftermiddagen i sin frånvaro, misstänkt för mord.

Senare på fredagen anhölls en femte person, misstänkt endast för gravfridsbrott. Han släpptes under lördagen men är fortsatt misstänkt.

Det finns en relation mellan alla fyra misstänkta, bekräftar åklagaren. Men säger att det inte innebär att alla misstänkta har en koppling till mordoffret.

– De två personer som nu är häktade i sin utevaro är ett par. Alla de inblandade personerna känner varandra, säger senior åklagare Cecilia Tepper som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Den nu häktade 19-åringen ska vara släkt med mannen i paret.

Kvinnan har även två unga barn som också saknas sedan paret försvann.

Oklart var och när mordet skedde

Det var i söndags som mannen i 35-årsåldern hittades död i en väska intill länsväg 222 i Gustavsberg. Flera medier beskrev det inledningsvis som ett styckmord men åklagaren beskriver att kroppen hittades ”i en del”, men att den var allvarligt skadad.

Under häktningsförhandlingen mot 19-åringen beskrev åklagaren att mordet misstänks genomförts någon gång mellan torsdag den sjunde mars och söndag tionde mars. Exakt var är oklart men misstänks vara på Värmdö eller Nacka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Söndagen den 10 mars hittas en väska i ett skogsparti på Värmdö. Den visar sig innehålla en död man. Se en sammanfattning av fallet. Foto: Storyblocks, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kropp hittades i väska på Värmdö – misstänkt mord

Mer i ämnet