En man hittades död i en lägenhet på Lidingö i går. Foto: TT

23-årig man anhållen för mord på Lidingö

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-åriga mannen kom självmant in till polisen och berättade detaljer som gjorde att polisen valde att anhålla honom misstänkt för mord.

Det var under söndagskvällen som en man hittades död i sin lägenhet på Lidingö utanför Stockholm. Omständigheterna kring dödsfallet gjorde att polisen inledde en förundersökning om mord.

Senare under söndagskvällen kom en 23-årig man självmant in till polisen och berättade detaljer som gjorde att polisen anhöll honom misstänkt för mord.

Mord på Lidingö

”Oförminskad styrka”

– Han har berättat saker för oss som gör att vi väljer att anhålla honom. Han ska nu få en offentlig försvarare och vi jobbar med utredningen i oförminskad styrka. Vi fortsätter att säkra bevis, säger Kjell Lindgren på Stockholmspolisen.

Det finns uppgifter om att det skulle vara skrivet något i blod på offrets vägg, kan du bekräfta det?

– Obduktionen måste vara färdig innan vi kan gå ut med fler uppgifter. Den tekniska undersökningen måste också bli färdig först, säger Kjell Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på Lidingö

Mer i ämnet