26 supportrar från två Stockholmsklubbar åtalas efter ett stort slagsmål i Sollentuna i maj 2015. Foto: Bild från förundersökningen

Här gör huliganerna upp i skogen

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal minderåriga ingick i gruppen som hade samlats för att att delta i ett arrangerat slagsmål. Nu står hela 26 personer åtalade misstänkta för bland annat grov misshandel.

26 supportrar från två Stockholmsklubbar åtalas efter ett stort slagsmål i Sollentuna i maj 2015. De två olika supportergängen bestämde att de skulle träffas i Edsberg i Sollentuna den 14 maj 2015 för att delta i ett arrangerat slagsmål.

Några slogs och några stod bredvid och hejade på under det 15 minuter långa slagsmålet. Flera av de misstänkta var vid tillfället under 18 år, de flesta är födda på 90-talet.

De åtalade misstänks för misshandel, försök till grov misshandel samt anstiftan eller medhjälp till misshandel.

– Det här är två rivaliserande supportergäng med många unga killar. Den yngsta åtalade är 15 år och många av de andra åtalade är mellan 15-18 år, säger kammaråklagaren Nils Råby till SVT Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.