32 miljoner kronor för Roslagsbanans förseningar

Uppdaterad
Publicerad

32 miljoner kronor, det är vad Arriva får av SL eftersom avstängningarna av Roslagsbanan blev längre än planerat,´ skriver Dagens Nyheter.  

För att göra omfattande renoveringar av Roslagsbanans huvudlinjer till Österskär och Kårsta har dessa linjer varit avstängda under året.

ABC har tidigare rapporterat om att avstängningen har dragit ut på tiden på grund av att SL i somras glömde att skicka in säkerhetshandlingar till Transportstyrelsen.

Roslagsbanan

Trafiken på Roslagsbanans linje mot Österskär öppnade i oktober, åtta veckor efter den planerade öppningen.

Och i går skulle trafiken på Kårstalinjen öppna igen men det har skjutits upp till den 10 februari, skriver Dagens Nyheter.

Arriva är det företag som kör Roslagsbanan och SL ger nu Arriva 32 miljoner för att ersättningstrafiken med bussar måste köras längre än planerat.

Resenärerna får ingenting, då de inte har förlorat särskilt mycket ur plånböckerna. Resenärerna får alltså ingen ersättning för den extra restid det har inneburit för dem, det skriver Dagens Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Roslagsbanan

Mer i ämnet