Platserna kommer att fördelas genom lottning. Foto: SVT

850 unga får sommarjobb i landstinget

Uppdaterad
Publicerad

Målet är att fler ska välja att jobba inom hälso- och sjukvården när de blivit vuxna

Nu kan unga mellan 16 och 18 söka något av de 850 sommarjobb som kommer att finnas inom landstinget. Målet är att fler ska välja att jobba inom hälso- och sjukvården i framtiden.

– Stockholms läns landsting är en av Sveriges största arbetsgivare. Det är viktigt att vi marknadsför oss till ungdomar och studerande så att de vill jobba hos oss i framtiden, säger personallandstingsrådet Peter Carpelan (M) i ett pressmeddelande.

Positivare syn på vårdjobben

Satsningen på sommarjobben kostar landstinget 6,7 miljoner kronor. Men det är väl investerade pengar, menar Peter Carpelan (M).

– 60 procent av de som sommarjobbade hos oss i fjol har fått en positivare syn på landstinget som arbetsgivare. Och 43 procent säger att de kan tänka sig att arbeta inom hälso- och sjukvården i framtiden, säger han.

Jobben fördelas genom lottning

Landstinget erbjuder två sommarjobbsperioder under 4 veckor. Sommarjobben går att söka från och med idag den 24 februari och fram till den 19 mars. Platserna fördelas genom lottning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.