Foto: SVT

Äldreboende i Nacka anmäls till IVO

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen kring missförhållanden på ett äldreboende i Nacka resulterar nu i en anmälan till IVO, inspektionen för vård och omsorg. Tio medarbetare, varav en chef, har stängts av från sina arbeten. Missförhållandena är polisanmälda och kommunen går vidare med sin utredning.

Det var den 27 januari som missförhållandena uppdagades vilket resulterade i att tio anställda stängdes av från sina arbeten på äldreboendet. Katarina Friskman, som är kommunikatör vid Nacka kommun, berättar att missförhållandena handlar om kränkande bemötande men också om brister i omvårdnaden.

– Att något sådant här inträffar är väldigt omtumlande, säger Katarina Friskman. Inför personalen som jobbar kvar är vi väldigt öppna och berättar vad som hänt. Vi är tydliga med att detta är inget som får förekomma på våra äldreboenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.