Polisen pratar med vittnen till olyckan. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Allvarlig båtolycka – körde på grund

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan midnatt under måndagsnatten fick polisen in larm om att en båt ska ha gått på grund utanför Igelboda i Saltsjöbaden. Det rörde sig om tre yngre män i en ribbåt. Alla tre fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter och på plats på sjukhuset dödförklarades den ena mannen.  

Ett vittne till händelsen drog upp en livlös man ur vattnet och påbörjade hjärt-lungräddning. Den avlidna mannen ska ha varit en 19-åring och de andra två 20-åringar. En förundersökning har inletts om grov vårdslöshet i sjötrafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada och sjöfylleri.

– Eftersom alla är skadade i händelsen så ligger vi lågt med brottsrubriceringen i nuläget. Men visar det sig att båten har framförts vårdslöst så kommer det rubriceras som det, säger Elisabeth Clemetti, stationsbefäl vid Flemingsbergs polisstation. 

Många vittnen

Ribbåten kommer att undersökas under dagen och polisen är fortfarande på plats och arbetar med att höra vittnen till händelsen. Enligt Elisabeth Clemetti är det mycket material som håller på att samlas in. 

– Det var många som blev vittnen till händelsen så än så länge håller man på att samla in allt i ärendet, polisrapporten håller fortfarande på att skrivas och har skrivits under hela natten. Det finns massa trådar att dra i.  

Utöver den avlidna mannen så vårdas de andra två männen på sjukhus. En med en bruten axel och den andre med nack- och ryggsmärtor samt benbrott. Men deras skador ska inte vara livshotande enligt Elisabeth Clemetti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.