Foto: Fredrik Sandberg/TT

Antagningsbeskeden försenade – oro bland föräldrar

Uppdaterad
Publicerad

Antagningsbeskeden för de barn i Stockholms stad som ska börja skolan i augusti har blivit försenade. Anledningen är att posten inte kommit fram. Något som gör att föräldrar nu tvingas hitta andra sätt att tacka ja till sina barns skola än via signaturer på papper.

Förra fredagen skulle kuvertet med antagningsbeskedet kommit till skolbarnsföräldrar i Stockholms stad. Något besked kom dock aldrig. Via e-tjänsten på Stockholms stads hemsida har föräldrar kunnat se var deras barn blivit antagna men där kan man inte tacka ja.

”Ska inte påverka skolvalet”

Senast den första april måste föräldrarna tacka ja till sina barns skolplacering. Nu är det många föräldrar som hört av sig och varit oroliga då antagningsbeskedet inte synts till. Först nu under torsdagen ska antagningsbeskeden vara ivägskickade.

– Vi vill poängtera att det här inte kommer påverka barnens skolplacering. Beskedet går att se på nätet och man kan ringa eller mejla den skola man vill tacka ja till, säger Patrik Sätterberg, samordnare för ansökan, antagning och skolplacering på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.

En av skolorna som har fått samtal från oroliga föräldrar är Eriksdalsskolan på Södermalm. Marie Görling är skolsekreterare och har kontakt med vårdnadshavare.

– Vi har kontakt med Stockholms stad centralt angående detta. Det nya beskedet idag var att föräldrar kan tacka ja till sin antagning via mejl, säger hon.

Oklart vem som bär skulden

Vems fel det är att antagningsbeskedet inte kommit fram är enligt Patrik Sätterberg på utbildningsförvaltningen svårt att säga.

– Det är många inblandade i det här. Bland annat posten och staden. Vi tittar närmare på hur vi kan utveckla antagningsbeskedet till nästa år, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.