Molly Sandén, Bo Kaspers Orkester och Darin. Foto: SVT/Bo Öhlén

Artisterna slöt upp för krigsbarnen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen anordnades en insamlingskväll för krigsbarn från Syrien i Filadelfiakyrkan. På scen stod bland andra Darin, Molly Sandén, Lilla Namo och Bo Kaspers Orkester.

Kvällen anordnades av organisationen War Child, en organisation vars syfte är att ge krigsdrabbade barn en bättre framtid. Emilia Molin jobbar inom War Child och var initiativtagare till kvällen.

– Jag hoppas naturligtvis att vi samlar in så mycket pengar som möjligt till barnen som idag lever runt omkring Syrien på flykt från sina hem, säger hon till SVT inför kvällen.

Varför föll valet på barn i närområdet?

– För att 89 procent av de som flyr från Syrien lever i närområdet och inte i Europa som många tycks tro.

Emilia Molin var initiativtagare till kvällen. Foto: SVT/Bo Öhlén

Darin och Molly Sandén på scen

Artister som uppträdde i Filadelfiakyrkan var bland andra Molly Sandén, Darin, Mikael Wiehe, Lilla Namo och Bo Kaspers Orkester.

– Alla artister ställer upp gratis och Filadelfiakyrkan har ställt upp väldigt mycket och hjälpt oss, säger Emilia Molin.

Hur har uppslutningen varit?

– Helt fantastisk! Det sista jag hörde var att det var nästan 700 personer här.

Vad kommer pengarna gå till?

– Psykosocialt stöd för trauma och bearbetning, skydd och utbildning. Att de ska få komma till en trygg plats där man kan leka och bara vara barn för en stund igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.