Bällstaån svämmade över

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens kraftiga regnande tvingades Mälarskolan, Mälargymnasiet och NT-gymnasiet i Järfälla att hålla stängt idag. Bällstaån som ligger intill gymnasieskolan, svämmade över och skolans lokaler har drabbats hårt.

Gårdagens kraftiga regnfall har ställt till det för de boende i Järfälla, det föll mellan 60- 80 millimeter i Stockholms län och Bällstaån som i vanliga fall inte är större än ett dike svämmades över. Drygt tusen elever från Mälarskolan, Märlargymnasiet och NT- gymnasiet fick beskedet att Järfällas största skolbyggnad tvingats stänga på grund av översvämningar i källaren och biblioteket.

Gångtunneln mellan Barkaby station och Welcome hotel är helt vattenylld och försvårade för de gående att ta sig till stationen, något som krävde annorlunda lösningar. Bengt Medvik valde att vada tvärs genom vattnet.

”Jag tog närmaste vägen hem”

– Det var kallt om fötterna, säger Bengt Medvik när han kommer upp på torra land, men jag tog närmaste vägen hem. Här har det regnat, men jag går raka vägen hem.

Bengt Medvik har bott i Järfälla i 20 år, men aldrig sett något liknande.

– Det känns konstigt. Jag var inte med på att en sån här sak kunde hända, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.