Fansen köar utanför hotellet. Foto: SVT

Beliebers köar från tidig morgon

Uppdaterad
Publicerad

Tonårsidolen Justin Bieber gästar Sverige och har två konserter – i kväll och i morgon. Som vanligt skapar det kaos bland hans fans – alla vill se honom.

Förväntansfulla Justin Bieber-fans, ”Beliebers”, flockas runt hotell och restauranger där de tror att popstjärnan kan dyka upp. Trots regn och kyla har flera tjejer köat utanför Grand Hotel sedan klockan sex i morse och de tror att det är där han kommer att vistas.

– Vi har följt hans crew och känner igen bilder som de postat från det här hotellet, därför tror vi att han kommer hit, säger Mona Fouad som står utanför Grand Hotel.

– Det är det värt absolut. Man träffar honom aldrig annars och då gör det inget om det regnar. Vi vill bara se honom, säger Tina Edalat som också är på plats.

Två konserter Tele2 Arena

Sist Justin Bieber gästade Sverige var år 2013. Och sedan dess har det hänt en hel del i popstjärnans unga liv. Allt från narkotika- och alkoholskandaler till kärleksproblem och bråk på krogar. Förutom det har han producerat flera hitlåtar som ”Where are ü now”, ”What do you mean?” och ”Sorry”.

Nu är han alltså i Sverige för andra gången och kommer att hålla två konserter, en i kväll och en i morgon på Tele2 Arena.

Vad är det bästa Justin Bieber har gjort?

– Att han har hjälpt de sjuka och fattiga, säger Farah Baba.

På vilket sätt då?

– Han har stöttat dem och varit med dem, snackat med barn och donerat pengar.

Bra kontakt med fansen

Storstjärnan har tidigare blivit kritiserad för att han ställt in personliga möten med sina fans. Justin Bieber menade att det gjorde honom deprimerad. Men fansen framför Grand Hotel menar att alla har sina dåliga dagar, även han.

– Han är mer som vår vän. Det känns som att vi har bra kontakt med honom för att han pratar med oss genom Twitter eller Instagram eller vad det är. Det känns jättebra, säger Mona Fouad.

– Det bästa han har gjort är nog hans senaste album ”Purpose”, säger Tina Edalat.

Vad är det sämsta han har gjort?

– Det var ju det att han tog droger och det finns människor och fans som ser upp till honom. Och det var inte bra gjort, men alla gör ju misstag, säger Farah Baba.

– För någon månad sedan var han i New York och då ignorerade han några fans som ville ta en bild med honom. Det var dåligt, för vi har väntat och vissa har väntat i flera år och hur många timmar som helst. Så varför ignorera, för vi är ju bara där för att stödja dig, det är inget mer vi vill ha, säger Mona Fouad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.