Foto: Janne Åkesson / Swepix

Bil beskjuten med flera skott i Hjulsta

Uppdaterad
Publicerad

En man ska ha träffats av fyra skott när han blev beskjuten i en bil i Hjulsta i Stockholm under tisdagsmorgonen. Enligt uppgift från polisen har mannen kopplingar till bröderna som mördades i Rinkeby nyligen.

Larmet kom in till polisen strax före klockan fyra. Polisen påträffade ingen skadad på platsen men mannen sökte sedan själv sjukvård för sina skador.

– Klockan 03.39 får vi larm om att personer i området har hört flera smällar. När vi kommer dit så påträffas en sönderskjuten bil men ingen skadad. Det var först efter en stund vi fick uppgifter om att en man kommit in till sjukhus med skottskador, säger Mats Eriksson som är presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Hittade automatkarbin

Bilen som ska ha träffats av flera skott påträffades på Hidinge backe i Hjulstaområdet. En automatkarbin hittades ett tiotal meter från den sönderskjutna bilen.

Automatkarbinen ska ha hittats bakom en annan bil. Foto: Janne Åkesson / Swepix

Strax före klockan 15 uppgav polisen att man har beslagtagit ytterligare ett fordon efter skottlossningen. Polisen vill inte gå in på närmare detaljer kring fordonet som har tagits i beslag.

Träffades i underdelen av kroppen

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm ska den skottskadade mannen träffats av fyra skott, och han ska ha genomgått en operation vid Karolinska sjukhuset.

Polisen uppger att mannen är skadad i underdelen av kroppen. Han skador bedöms inte som allvarliga.

– Nu försöker vi samla in så mycket information det går. Vi vill bland annat få reda på om fler personer befann i sig i bilen och vem det var som hjälpte honom till akuten, säger Kjell Lindgren, informatör vid Stockholmspolisen.

Mannen ska vara känd av polisen sedan tidigare.

Kopplingar till dubbelmord

Enligt uppgift från polisen har mannen kopplingar till bröderna som mördades på Rinkebystråket, men det är oklart om nattens skjutning har med dubbelmordet att göra.

Ingen har gripits. Polisen spårade under morgonen i området med hund, och tekniker undersökte platsen.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök i nuläget.

Polisens tekniker lyser på den hittade automatkarbinen. Foto: Janne Åkesson / Swepix

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.