Foto: TT

Bildelningsföretag lämnar Stockholm

Publicerad

Världens största bildelningsföretag Car2go lämnar Stockholm. Intresset har varit för svalt, skriver Veckans Affärer.

Företaget etablerade sig i Stockholm i början av förra året och hoppades då på 70.000 användare. Men det har inte gått som planerat.

Förra året gjorde Car2go en förlust i Sverige på 35 miljoner kronor, detta på en omsättning om bara åtta miljoner kronor, skriver Veckans Affärer.

Tidningen Veckans Affärer skriver att det förutom ett svalt intresse för tjänsten har varit problem med parkering. Bilarna står på vanliga parkeringar runt om i staden och hittas via en app.

Kostnaden för parkeringen har varit ett problem för företaget, liksom det faktum att man inte kan få dedikerade parkeringar i egenskap av bildelningsföretag, vilket skulle underlätta för kunderna att hitta och lämna bilarna.

Stockholms stad har inte varit särskilt intresserade av att gå företagen till mötes, skriver Veckans Affärer. Medlemmar i Car2go kommer kunna använda tjänsten fram till mitten av november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.