Ny misshandel på Ross Tensta gymnasium

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter att vara stökigt på Ross Tensta gymnasium. Tidigare i höst stängdes flera elever av för slagsmål i skolan och igår misshandlades en elevassistent.

Elever på Ross Tensta gymnasium har under hösten haft en bråkig skolgång. Flera av skolans elever har hamnat i slagsmål och nu har flera anmälningar skickats in till Skolinspektion.

Tidigare i höst stängdes fem elever av efter slagsmål i skolan och igår skedde ytterligare en misshandel utanför skolans matsal, då tre personer ska ha slagit ner en elevassistent. Både lärare och elever vittnar om händelsen men skolans rektorer hänvisar till gymnasiechefen Lars-Gustaf Jonsson.

Stökigt på gymnasium i Tensta

– Jag har varit i kontakt med skolans rektor och hon kan inte bekräfta att det har skett, vad vi vet just nu, säger gymnasiechef Lars-Gustaf Jonsson

Men vittnen säger att personen satt och grät?

– De håller på att utreda vad som har hänt och jag kan inte säga något.

Elevassistenten ska ha fått lindriga skador men om skolan har polisanmält händelsen är ännu inte känt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stökigt på gymnasium i Tensta

Mer i ämnet