Räddningstjänst och polis på plats vid branden. Foto: Stefan Johansson

Brand i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Vid 10-tiden larmades polis och räddningstjänst till Olof Palmes gata efter larm om rökutveckling. Något som senare visade sig vara en trasig fläktrem.

Strax innan klockan tio på förmiddagen larmades polisen till Olof Palmes gata i centrala Stockholm på grund av kraftig rök i ett trapphus. Platsen var avspärrad och det var ett 20-tal brandmän på plats. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

– Man tror att det kommer rök från en ventilation men man håller just nu på och undersöker vart den kommer ifrån, säger Johan Wisnes, ledningsförman vid Storstockholms räddningscentral.

Uppdatering: Röklukten var vid elvatiden lokaliserad till en trasig fläktrem och polisen hävde avspärrningarna och de som evakuerat platsen har fått gått tillbaka. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.