Taket på fastigheten brinner Foto: Peter Berni Sthlm AB

Brand i hyreshus i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Vid 12:21 fick polis och räddningstjänst larm om en brand i Tensta. Branden pågick på vinden på ett trevåningshus och de boende fick evakueras. Ingen person ska ha kommit till skada.

Räddningstjänsten larmades till Hyppingeplan i Tensta.

– Det brinner kraftigt från vinden på ett trevåningshus och vi har fem stationer och två ledningsbilar på plats. Vi har inte branden under kontroll, säger Kim Hellberg från Storstockholms brandförsvar strax innan 13-tiden.

De boende i fastigheten evakuerades och en och en halv timme efter att larmet kom in kunde räddningstjänsten konstatera att de hade branden under kontroll. Ambulanspersonal var på platsen för att se över om någon person behövde vård.

Enligt SVT:s reporter Moa Ferm som var på plats samlades många personer på platsen vid Hypplingeplan.

– Det är ett större område här som är avspärrat och i övrigt är det lugnt. Vi kan inte se om det är några som bor i huset som samlats här, säger hon.

Polisen samlar in information

Under eftermiddagen var polisen kvar på platsen för att samla in information om hur branden startade. Sent på eftermiddagen hade polisen inte ännu bestämt om det ska göras en teknisk undersökning.

Enligt polisen kommer man att skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.