Brandmän hotades med pistol

Uppdaterad
Publicerad

Brandmän som ryckte ut på en misstänkt brand i Jakobsberg norr om Stockholm blev hotade av en man med ett pistolliknande föremål – i den lägenhet som skulle undersökas. Polisen har gripit en man efter förhandlingar på platsen.

– Vi har mannen under kontroll. Gripandet gick lugnt till, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Det hela började med att räddningstjänsten strax efter klockan 16 fick samtal om att det luktade rök i ett trapphus i Jakobsberg.

– Vi har larmats dit för torrkokning vilket indikerar en situation i lägenheten. Vi har rest en stege och när vi tittar in genom fönstret ser vi en man med pistol. Då backar vår personal, sade Ida Texell, räddningschef vid Brandkåren Attunda, till TT tidigare på torsdagskvällen.

Räddningstjänsten avbröt direkt sin insats och kallade på polis. Polisens förhandlare kom till platsen och en man kunde därefter gripas utan större dramatik, enligt polisen. Det finns inga uppgifter om att någon blivit fysiskt skadad.

Det tycks inte ha brutit ut någon brand i lägenheten.

– Patrullen har inte känt någon röklukt, men man får göra en undersökning nu när mannen är bortförd, säger Towe Hägg.

Den gripne mannen är misstänkt för brott mot vapenlagen och olaga hot. Polisen vill inte gå in på om de hittade något vapen vid gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.