Tekniker arbetade på platsen efter skottlossningen på tisdagskvällen.

Skottskadade brodern förhörd om Akallamord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har förhört brodern till en 15-årig pojke som sköts till döds i Akalla i norra Stockholm i tisdags. Även den 20-årige brodern skottskadades vid mordtillfället och vårdas på sjukhus.

– Vi har lyckats hålla förhör med honom. Vi har också hört ett stort antal personer i området och vi vill höra fler, så har någon hört eller sett något som kan vara intressant vill vi att de hör av sig till oss, säger Tove Hägg, informatör vid Stockholmspolisen.

Ingen har gripits för mordet och polisen vill inte uppge några närmare detaljer om vad förhöret med den skottskadade brodern har gett eller andra detaljer i utredningen.

– Vi har inget att vinna på det i nuläget, säger Tove Hägg.

Att barn mördas med skjutvapen är mycket ovanligt, enligt kriminologen Sven Granath. Han tror att offrets ålder kan öka chansen att mordet klaras upp.

– Det rör upp känslor och engagerar fler. Det får en annan prioritet, säger Granath yill TT.

I november sköts en ung man till döds i Akalla centrum, ett mord som fortfarande är ouppklarat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.