Busschaufför och kvinna knivskurna

Uppdaterad
Publicerad

En busschaufför och en kvinna har knivskurits av en man i Nacka utanför Stockholm. Chauffören blev knivskuren i sin buss vid en hållplats och ska ha fått en lättare skärskada på halsen.

Ett första larm kom in till polisen strax efter klockan 22 i går kväll. En busschaufför hade då blivit utsatt för rånförsök av en man i 30-årsåldern. Chauffören hade knivskurits i sin buss vid en hållplats och fått en lättare skärskada på halsen.

Ungefär 40 minuter senare fick polisen ett samtal om att en kvinna i närområdet blivit knivskuren i buken och rånad på sitt fordon. Enligt uppgifter från i går kväll blev kvinnan allvarligt skadad.

Ytterligare en stund senare fick en polispatrull syn på den stulna bilen i Orminge i Nacka. Patrullen fick stopp på bilen och föraren kunde gripas strax efter klockan 23.

Mannen som är känd av polisen misstänks för försök till grovt rån samt försök till mord alternativt dråp.

– Han är gripen men vi har ännu inte hört honom, men förhör kommer att hållas under förmiddagen, säger Roger Reuterhäll vid Nackapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.