Busskaos i norrort

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste veckan har bussarna norr om stan allt som oftast varit kraftigt försenade – om de ens har dykt upp överhuvudtaget. Många resenärer har blivit strandsatta på hållplatserna utan någon information.

– Nu kom det ju en buss, men det är mer tur än skicklighet. Tidtabeller verkar inte existera längre, säger Hasse Lindén.

Alla resenärer som ABC träffar på bussterminalen vid Danderyds sjukhus vittnar om en havererad busstrafik. Det säger även de som ofta får klä skott för frusna resenärers missnöje – busschaufförerna.

Busskaos i Norrort

– Resenärerna är jättearga och frustrerade. Vi blir inte glada när dom inte är det, säger Mahammed Handulleh, busschaufför på Arriva, frustrerat.

– De lider för att vi inte hinner fram, men vi kan inte göra mer, säger Bajram Kurti, busschaufför, Arriva.

SL:s kundservice har nästan svämmat över av klagomål, men SL bollar över frågan tilll företaget Arriva. De tog över driften av bussarna i norrort 7 januari. Arriva skyller på ett krånglande it-system, feltryck i tidtabeller och de 1.500 nya busslinjerna.

– För varje timme som går så blir vi mer rutinerade och även våra chaufförer blir mer rutinerade, säger Tomas Hedenius, kommunikationschef, Arriva.

ABC: När kan resenärerna lita på att trafiken fungerar som den ska igen?

– Vi räknar med att situationen förbättras dag för dag. Men när det fungerar 100-procentigt kan jag inte svara på idag, säger Tomas Hedenius.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Busskaos i Norrort

Mer i ämnet