Debaser har gjort upp med Stockholms stad. Här uppträder Joel Alme på Debaser Medis 2016. Foto: Erik Nylander/TT

Debaser drar tillbaka stämning

Publicerad

När rockklubben Debaser förlorade sin lokal i Medborgarhuset stämde man Stockholms stad. Men nu har parterna gjort upp och Debaser drar tillbaka sin stämning.

Debaser Medis stängde vid årsskiftet för snart två år sedan. Ett bibliotek ska byggas i musikklubbens gamla lokaler och Stockholms stad misslyckades med att hitta en ny lokal till Debaser.  Under våren 2017 blev klubben istället erbjudna knappt 2,7 miljoner kronor i ersättning av staden vilket motsvarar en årshyra, skriver Mitti.

Klubben ansåg att summan var orimligt låg och stämde därför Stockholms stad på 39 miljoner kronor. Denna stämningsansökan har nu alltså dragits tillbaka.

Debaser

Debasers vd Annelie Telford vill inte kommentera summan man fått av staden men hon säger till SVT Nyheter Stockholm att man är nöjd efter omständigheterna.

– Det allra bästa hade ju varit att få vara kvar vid Medborgarplatsen men nu går vi vidare och fokuserar på vår verksamhet vid Hornstulls strand. Det har varit en lång process och vi har tvingats argumentera ordentligt för att få till stånd en uppgörelse, säger AnnelieTelford.

Sekretess råder

På fastighetskontoret i Stockholms stad vill man inte heller kommentera vilken summa som fick Debaser att dra tillbaka sin stämningsansökan.

Linda Laine på kommunikationsenheten i Stockhoms stad skriver i ett mejl till SVT Stockholm att det råder sekretess efter juristerna anser att belopp om förlikningar inte är harmlösa:

”Dess röjande kan medföra att staden hamnar i sämre förhandlingspositioner i framtida förhandlingar, vilket gör att staden därigenom kan komma att lida skada. Det kan därmed antas att det allmänna lider skada om uppgiften röjs.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Debaser

Mer i ämnet