DN-fotograf misshandlades under upploppen

Uppdaterad
Publicerad

”Ett femtontal personer slog och sparkade mig”, berättar fotografen som skickades ut till Rinkeby igår kväll för att rapportera om upploppen, skriver Dagens Nyheter själva.

DN-fotografen åkte till Rinkeby strax efter klockan 22 igår kväll, med anledning av pågående upplopp. Trots att fotografen gömde sin kamera började ett femtontal personer att misshandla honom.

– Jag har träffats av en massa slag och sparkar både på kroppen och i huvudet, meddelade han till tidningen.

Upploppet i Rinkeby

Chockad i många timmar

Efter misshandeln lyckades han ta sig till en bensinmack för att larma polisen och fick sedan tillbringa natten på sjukhus, enligt Dagens Nyheter.

– De kunde inte skicka någon och frågade om jag kunde ta mig till sjukhuset själv. Det kunde jag, men jag var chockad i många timmar efteråt. Polisen kom så småningom och jag gjorde en anmälan om misshandel och grov stöld, säger fotografen som också blev bestulen på sin kamera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upploppet i Rinkeby

Mer i ämnet