Polisen har spärrat av området för dödsskjutningen. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Skytt jagas efter dödsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

En person har skjutits ihjäl i Vårberg centrum i södra Stockholm. En annan person har skottskadats. Polisen har tagit in flera personer till förhör.

– Vi har åkt dit och kan konstatera att det är två personer som är skjutna. En är avliden. En är lindrigare skadad och förd med ambulans till sjukhus. Vi är på plats nu och håller på att reda ut vad som har hänt, sade Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen till TT strax efter midnatt.

Den avlidne, en man i 20-årsåldern, är skjuten i huvud och bröst, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Brottsplatsen är avspärrad och polisens tekniker har arbetat i området under natten.

– De kommer att fortsätta där i flera timmar till, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT tidigt på morgonen.

Polisen har hållit förhör med personen som är förd till sjukhus, pratat med vittnen på plats och knackat dörr i området.

”Flera på förhör”

Ingen är gripen. Polisen vill inte uppge om de har någon misstänkt för skjutningen.

– Vi har tagit in ett flertal på förhör, säger Almqvist.

Larmet kom till polisen vid klockan 23.30 på torsdagskvällen, efter att samtal kommit in från allmänheten om skottlossning.

Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp, samt mordförsök alternativt dråpförsök.

– Nu går man in i utredningsskedet med teknisk undersökning och förhör med vittne och så jobbar vi vidare med de uppgifter man får fram där, säger Almqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.